Pla¿a Imeki. Kto wygra³ wy¶cig z Zielonego Pola, mo¿e byæ z siebie dumny. W tym miejscu ca³y czas jest ciep³o, dzieki dwóm Ksiê¿ycom. Mo¿e to wydaje siê dziwne, ale tak w³a¶nie jest. Pla¿owy piasek jest tak drobny, ¿e nie sposób sobie wyobraziæ. Woda przy brzegu jest czysta i dosyæ ciep³a wiêc mo¿na siê pok±paæ. Jednak nie wyp³ywaj za daleko - mo¿e Ciê spotkaæ nie mi³a niespodzianka!
*Taika narrator on*
-O rany, jak tu piêknie- powiedzia³am pewnego razu wbiegaj±c na pla¿ê. Moje kopyta zostawia³y jedynie p³ytkie wg³êbienia, a mój ogon zgarnia³ piasek za mn±. Powoli i bardzo ostro¿nie wesz³am do wody. By³a przyjemna i ciep³a. Chwilkê siê potapla³am, a s³oñce zaczê³o ju¿ zachodziæ, wiêc zaczê³am galopowaæ wzd³u¿ brzegu, ledwo dotykaj±c kopytami ziemi. Czu³am jakbym siê unosi³a w powietrzu.*
*Taika narraor off*
Delama galopowa³a po brzegu pla¿y. Przystanê³a i po³o¿y³a siê na ciep³ym piasku. Stwierdzi³a ¿e piasek na pla¿y Imeki jest inny od piasku na pla¿y Azataki . Zmêczona wesz³a do wody i pok±pa³a siê troszkê . Po k±pieli pogalopowa³a w stronê Azataki
-Jak tu piêknie!-wykrzyknê³a Ichi-Piêkna pla¿a zaraz po paskudnej przygodzie z Bagnem. To dobrze mi zrobi!
Po³o¿y³a siê na piasku. Chwile wypoczywa³a. Pochlapa³a siê. I wyruszy³a dalej.